Nadat ik stevig in de watten ben gelegd door de stewardessen van Emirates kon voor mij het avontuur beginnen. Naast water was mijn primaire behoefte onderdak. Ik zocht en vond een crappy hostel.
De volgende dag zou er een hoop geregeld moeten worden dus we (mijn twee Nederlandse medereizigers van de VU) zouden alleen even een klein biertje doen voor de smaak.

Op een bedje van slakken en inkvis stapelde het bier zich op en later die avond zongen we in een karaokecafé Andre Hazes. Wie had dat kunnen voorzien?!

Van een goedkoop uitziende website hebben we een nummer genoteerd en deze de volgende dag gebeld. Aan de telefoon hing Jilbert Cang. Hij reed ons direct de volgende dag door de buurt om ons de huizen in zijn assorti te showen. ‘Next loom, next loom yes’. Zoals dat hier gaat hebben we daarna direct een contract opgesteld waarin erg weinig stond beschreven; een contract op basis van ‘goed vertrouwen’ (op goed geluk, voor non-Koreanen). Nadat we de nodige vragen hadden gesteld aan voorbijlopende expats over de lokale gebruiken waren onze twijfels over de rechtschapenheid van Jilbert volledig weggenomen. De volgende dag trokken we in ons huis.

Hoewel we nu ‘Amsterdams geld’ neerleggen voor ons appartement, lijkt het er sterk op dat we een erg goede keuze hebben gemaakt. Het contrast met de kamer waar andere exchange-studenten zitten is groot. We hebben allemaal (3) een eigen slaapkamer en gezamelijk een riante woonkamer. We hebben hier geen avondklok en we mogen zelfs met verschillende geslachten mens in één lift. Het is geweldig, of eigenlijk gewoon níet volstrekt leip.

Nu slijten we onze dagen in Itaewon, de buurt waar de meeste expats zitten. Vóór ons appartement loopt een 8 baans weg, en dáár weer voor geniet men op het terras van voedsel. Aan de overkant van de weg is een Amerikaanse legerbasis, dus als de pleuris nog een keer uitbreekt zijn wij hier de eersten. (Hi mam!) Ónder ons zitten een stel gasten in hetzelfde schuitje als wij. Zij gaven de eerste nacht dat we hier waren een feest, wat ons erg is bevallen. Aanstaande vrijdag is het onze beurt.