Zo ben uit het ziekenhuis, 5 dagen later. OHRA is 2000 euro lichter.

Om even rustig te herstellen dacht ik mezelf maar eens te verwennen door in een resort te gaan zitten. Echt sfeervol is dat niet btw. Het ontbijt was wel fijn, ik dacht er dan ook maar flink gebruik van te maken.

De helft van mijn bordje ging weg en toen zag ik een stel Koreanen, ik groette ze en ze vroegen waar ik vandaan kwam. Aangezien ik met een halfvol bord stond zei ik maar Rusland.

Ik ben in al die tijd hier nog geen een keer voor Nederlander aangezien. Alleen voor Rus, Amerikaan en wellicht Duitser of Fransman. Oja laatst nog een Ozzie maar dat is omdat ik nu in Thailand ben.

Dat is ook meteen het fijne. Als ‘wij’ Nederlanders te hard praten, ordinair doen of wat dan ook dan zeg je gewoon dat je een Duitser bent. Als ik een A+ haal voor me tentamen ben ik Nederlander.

Eigenlijk ben ik best trots. Beetje zielig alleen dat ik niet weet waarop. Iedereen kent de keukenhof, nooit geweest, iedereen bezoekt molens, nooit geweest. Amsterdam kent men niet want onze hoofdstad is Kopenhagen. En Heineken komt uit Duitsland. Is dat niet zielig!

Wij kampen een beetje met een self esteem probleem. We zijn best nationalistisch, dat is iedereen. Maar de vlag uithangen doen we niet. En het volkslied wordt niet meegezongen. Best jammer.

Het mooie is wel dat ALS iemand Nederland kent. Dan ben je ook meteen hun vriend. Soms is het omdat we hoeren en drugs hebben. Soms omdat we liberaal en politieke vriendjes zijn! Dat is leuk, als Nederlander heb je geen vijanden.

Ik heb 1x iets negatiefs gehoord. Dat was op Beijing Airport. Het ging ongeveer zo;

>Hey where you guys from?
What?
Whats the difference?
<@@#$#$ >I see and you speak Deutsch?
Ahh I already thought to, thats the most ugliest language I’ve ever heard!