Hangyeong Aseyo! Na aankomst op Incheon Airport zijn we direct op zoek gegaan naar een hostel. De weg vinden in Seoul is heel moeilijk maar letterlijk iedereen schiet je te hulp zonder dat je ernaar vraagt. Zo vonden Pieter, Hasse en ik het Wind Road Flower hostel. Het is een heel minimalistisch hostel maar we zijn al blij dat we al onze bagage achter slot en grendel konden zetten.

‘s Avonds besloten we wat contacten te gaan maken. We belanden in een bar op 5 hoog genaamd Sam1999. Toen ik vertelde dat ik Sam heette brak dit meteen de verlegen sfeer van de Koreanen. Na 3 Cass biertjes(na een lange vlucht, MC Donalds en weinig slaap) stonden we Andre Hazes te zingen en kregen we slakken te eten. Best lekker nog. Terug richting het appartement lag er een man laveloos op straat met zijn telefoon, portemonee en dure bril op straat. Het schijnt dus dat er niets gejat wordt. Je kan beter een gevonden telefoon laten liggen dan naar de lost and found te brengen. En het is te merken. Seoul is heel veilig en extreem goed geregeld. Nergens zijn prullenbakken omdat niemand wat op straat gooit. Straten zien er hypermodern uit en de metro komt om de minuut langs. Wel jammer dat iedere Koreaan ontzettend uit zijn mond stinkt vanwege het lokale peper/knoflook gerecht Kimchi.

Een dag later… We hebben een afspraak met ene Yilbert Cang een volstrekt onbekende man die ons wel een short term appartement kan regelen. We gaan naar de afgesproken plek met de metro. Hier wachten we een kwartier tot we een degelijke man tegenkomen die zichzelf voorstelt als Yilbert. We lopen met hem naar zijn kantoor, hij vertelt ons dat we 5000 Euro borg moeten inleggen, we beginnen dus een beetje achterdochtig te worden. Met zijn Hyundai (wat anders!?) brengt de baas van Yillbert ons naar 3 appartementen in Itaewon. Dit is een wijk waar veel expats wonen en waar we godzijdank ook normaal eten kunnen halen (red. je kan inktvissen uitkiezen uit een aquarium en deze levend opeten). De appartementen zijn stuk voor stuk erg groot en hebben een wasmachine, keuken, 2 badkamers en wat meubels. We besluiten eerst te gaan kijken bij onze dormitory bij de Korea University.

De Korea University ziet er geweldig uit, het lijkt net alsof we door de efteling lopen en we zien een mannetje het gras knippen met een nagelschaartje (geen geintje!).Dan lopen we verder naar het CJ house. We komen aan en worden eerst getest op de griep, we denken dat we moeten inchecken en dat willen we niet omdat we alle opties open willen houden. Aangezien alles al zonder tegenslag lijkt te gaan besluiten we met de manager te gaan spreken en kunnen we eerst onze kamer bekijken.


Shit! Het is heel anders dan verwacht, erg modern maar klein. Je deelt je kamer er worden belachelijke regels gehandhaafd. Het is duidelijk we gaan een eigen appartement zoeken! Eenmaal terug bij Yilbert besluiten we te gaan onderhandelen voor het appartement vlakbij het centrum van Itaewon. We kunnen zo in 20 minuten naar de Universiteit en 20 minuten naar het uitgaanscentrum Hongdae. Bovendien zitten we vlakbij de parken en de Han rivier, zo kunnen we even ontsnappen aan de drukte van Seoul. (Seoul is net New York alleen dan met andere mensen, andere taal en andere auto’s). We zijn goed aan het onderhandelen, we hoeven nu ipv 1.8 miljoen per maand 2 miljoen per maand te betalen. Echter hoeven we nu maar 4 maanden te blijven ipv 5 (anders zouden we die laatste maand moeten betalen). Bovendien is de key money verlaagd van 5000 euro naar 1000 euro. We delen alles met z’n 3en. Morgen trekken we in en dan moeten we de eerste aanbetaling doen. Veel mensen geven ons positief nieuws over het huren van een appartement en we besluiten het contract te tekenen.

Al met al hebben we een goede start, de cultuurschok valt mee. Iedereen is hier westers georiënteerd en ziet er goed uit. Bovendien is Seoul een hypermoderne stad. Het enige nadeel is dat bijna niemand Engels praat en we nog niet echt weten waar we normaal eten kunnen halen. We waren het er over eens dat het voelt alsof we in een nieuwe GTA zitten, we maken contacten, kopen een appartement en zijn nu in het hostel om onze account te saven. Over een tijdje wonen we in de heuvels van Namsan Park en rijden we onze eigen Hyundai Limousine.