Hmm, ik zat dus vandaag in de metro en toen viel me iets op. Ik zat me een aantal flink lelijke Koreaanse vrouwen in de metro. Met lelijk bedoel ik, een grote kaak en jukbeenderen en dunne spleetogen. Het anti-schoonheidsideaal van een Koreaanse vrouw…

Ik ga nu een blogje schrijven uit het toppunt van mijn mannelijkheid. Van een relatie wordt je goed mannelijk kan ik je vertellen, algehele onthouding en het feit dat je door iedere willekeurige vrouw aanbeden wordt -omdat je dezelfde gezichtstructuur al iedere ander Europeaan/Amerikaan/Rus/Brad Pit hebt- zorgen ervoor dat je op het toppunt van je mannelijkheid komt.

En dat komt er nu even uit…

De meisjes in de metro waren allemaal lelijk maar keurig gekleed! Heel aantrekkelijk en verleidelijk maar zonder ook maar een stukje van hun lichaam te laten zien. Onder een kort rokje zit een panty en over een bloesje hangt een sjaal. Pure klasse. Ik heb nog niemand gezien (van de vrouwelijke kant) die eruit zag als een sloeber.

Daar kwam meteen de verbazing naar boven dat sommige mensen zich extreem onsmakelijk kleden. Als je ietwat dikkig bent is het niet echt verstandig om je in een roze panty te wurmen of een skinnyjeans. Dan begin je eruit te zien als een wandelende worst.

Het heeft zeker negatieve kanten, die mooiheidsdrang van de Koreaanse vouw. Voor een goede baan moet je op z’n minst aantrekkelijk zijn. Daarom is er in geen land ter wereld een hoger plastisch chirurgie percentage dan in Korea. 80% van de vrouwen heeft haar ogen laten vergroten, dat zie je ook direct op straat want Koreanen hebben van nature maar 1 ooglid. En dan zijn borstvergrotingen en kaak/neus chrirugie ook dagelijkse business in Gangnam en Apgujeon.

Ik vind het echt een versiering voor de straat dat bijna iedere vrouw op hoge hakken loopt en een korte rok draagt. Absoluut niet hoerig! en mocht het rokje toch net iets te kort zijn dan gaat de laptoptas er keurig achter als de trap wordt beklommen.

Seoul wordt de mode hoofdstad van Azie genoemd en ik zie best een vergelijking met Italie in Europa. Jongens op de Uni allemaal keurig in pak en iedereen met de haren goed in de plooi de metro in.

Toch is er hier wel een hele sterke vorm van conformisme. Waar je in Nederland Subgroepjes hebt met gothics, skaters blablabla is er hier maar 1 schoonheidsideaal. Dat heeft me de historie temaken. Gek doen past er niet bij en asociaal ook niet. Dat komt natuurlijk door de jaren oorlog die hier zijn geweest. Nu moet iedereen normaal en netjes doen.

Je merkt het al ik heb hier een tijdje overnagedacht, ik wilde alleen even de Koreaanse vrouw een hart onder de riem steken omdat ze altijd maar als lelijke spleetogen worden gezien. En daarbij even een klacht indienen over de fatsigheid waarmee sommige mensen zich kleden. Dus vanaf nu geen Crocs meer, en hup die hakjes aan. Want je kan best langer dan 20 minuten op hakken lopen.

Okee dat is niet helemaal eerlijk, ik had een keer bij een sexchange feest hakken van 2cm aan. En na een minuut of tien kon ik wel janken. Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

Niets mooier dan een mooie Nederlandse dame , Nu ga ik bier drinken en voetbal kijken.

koreanfashion