20-08-2009 – Myeongnyun-dong, Jung-gu
DSC01270We stappen uit op een druk kruispunt in Myeongnyun-dong en we beginnen alle drieen te glimlachen. Dit is nog niet eens de drukste plek van Seoul maar overal zien we al neon lichten, druk verkeer en heel, heel veel Koreanen. Het lijkt wel een soort van mini Las Vegas, maar dan op elk stuk straat. De Koreanen willen kennelijk alles verlichten om je aan te zetten tot kopen. Heel cool.

Che Guevara en jezelf vinden in een hostel
We komen aan bij het hostel en Sam en ik voelen het eigenlijk niet. Ik heb wel eerder in hostels geslapen en dat was prima, maar de totale linkse backpacker anti-kapitalistische Che Guevara vibe die in dit hostel hangt maakt me weary. Het zijn stuk voor stuk Amerikanen die zichzelf zoeken in dit hostel. Leuk en aardig allemaal maar het boeit me ontzettend weinig. Prima, ik wil toch gewoon slapen hier. Nee eigenlijk niet, ik wil eerst heel hard bier drinken met Koreanen en dan slapen. Zodoende vertrekken we snel de ‘stad’ in.

IMG_0809

Uitgaan in Myeongnyun-dong
Myeongnyun-dong is relatief klein maar wel leuk en gezellig. Heel veel bars, norebang (karaoke bars) en op straat zit iedereen lekker in tentjes te eten. Tof. Hasse heeft honger en probeert iets wat sterk lijkt op pasta met pesta saus. Na een kleine hap brandt hij zijn bek zo hard aan de pepers dat hij opgeeft. Sam en ik proberen het ook met hetzelfde effects. Dat Koreaans eten berucht heet is, hebben we nu ook geleerd en zullen we nog veel meer last van krijgen later. We drinken wat biertjes in een tent die, hoe kan het ook anders, Sam 1999 heet. IMG_0792Het valt op dat alle uitgaansgelegenheden in een soort van uitgaanstorens zitten. In Nederland heb je een club in een gebouw. Hier heb je een restaurant, karaoke bar, lunch bar, bier bar en luxe club allemaal in een gebouw. Een gelegenheid heet dus al gauw Kimchi 3F (de 2e etage, 3e vloer dus) of Norebang B2 (bassment 2, dus de kelder onder de kelder). Heel efficient gebruik van grond dus, vast omdat het duur is.

Koreanen haten ons allemaal
We proberen wat contact te maken met Koreanen maar dit faalt herhaaldelijk hopeloos. Slechts de mensen die geld op ons kunnen verdienen, barkeepers en obers, willen met ons praten. Op straat lijken ze ons te haten. Pijnlijk dit. Vooral na de slechte ervaring op het vliegveld. Als we een groep jonge Koreaanse jongens en meisjes vragen waar de leuke bars zijn, maken ze consecquent een kruis met hun twee armen en zeggen nee schuddend “No, No, No”, of lopen gewoon weg van ons. Dat Sam’s deo op is draagt ook niet bij natuurlijk. Later komen we erachter dat ze hier in dit district gewoon niet zo internationaal georienteerd zijn. Ze willen wel met ons praten maar kunnen geen enkel woord Engels, daarom zeggen ze liever nee dan dat ze de confrontatie aangaan. Okee dan. Kudt.

Betast worden door Koreaanse jongens die je ‘handsome’ vinden
IMG_0785Hasse en ik hebben na weer een hopeloze avond kwa Koreaans contact maken eindelijk de jackpot tegen. Een Koreaanse jongen zit me te betasten op de WC en zegt dat ik ‘very handsome’ ben. Dit is het summum! Ik vraag of hij ‘very’ van de mannenliefde is. Hij ontkent het sternig en nodigt ons uit naar zijn tafel. Daar zitten evenveel meisjes als jongens en dus lijkt het me niet te verdacht. Hasse komt mee. Vervolgens gaat het al gauw over waarom we er zo raar uit zien. Nou we komen uit ‘Nederlandeej’ zoals ze zeggen en we zijn familie van ‘Hiedienk-gu’ oftwel Guus Hiddink, daar zijn ze allemaal fan van. Oja, en we zien er allemaal uit als Holleeywoodeej actor’. Prima dit Korea, dat hoor ik in Amsterdam nou welgeteld nul keer. Nee, als jij wilt dat ik jouw Hollywood acteur ben, dat doe ik dat gewoon hoor. Ik return the favor, en noem ze Angelina Jolie, Brad Pitt en Orlando Bloom. Ze flippen hem helemaal. Ze hebben nog nooit zo’n compliment gehad en ze zijn zo trots als kinderen. Hasse en ik gaan stuk van het lachen dat deze tactiek zo goed werkt. De drinking games zijn vrij onlogisch en dus nadelig voor ons. Het drinking game three-eej, houdt in dat je bij veelvouden van drie een Soju shot drinkt. Soju is 20% alcohol-houdend en een soort van zwakke rum. Echter kom ik erachter na zo’n 16 shotjes dat het niet veelvouden zijn, maar simpelweg 3, 6, 9, 13, 16, 19, 23, 26, 29, wat een kut spel zeg, geen inzicht nodig of zo. Ik ben compleet lam van de Soju en Hasse neemt mijn shotjes nu voor mij. Aangezien hij het ook nog steeds niet begrijpt is hij ook compleet weg na 10 minuten.

Als je dronken bent in Korea, dan slaap je op straat
IMG_0817We zijn niet de enige die compleet lam zijn. We zien tegen 3 uur overmatig veel Koreanen op straat liggen, totaal passed out. Iedereen lijkt het normaal te vinden. En eentje ligt zelfs mijn zijn portemonnee met geld eruit en dure telefoon op de grond. Het is allemaal prima voor de Koreaan. Ze stelen hier simpelweg niet.

Seksuele slaap intimidatie
DSC01277

Hasse en ik komen thuis en we zien Sam slapen met zijn benen omhoog vrij oncomfortabel op zijn koffer. Oja, hij had ons dus nog gevraagd of we hem na tien minuten wakker konden maken voordat we weggingen, maar nu is het zo een 6 uur verder. Beetje lullig dit. We gaan slapen en ‘s nachts word ik wakker terwijl ik naast mijn bed sta en Sam’s voeten sta te betasten. Ik denk ik ga maar weer snel slapen, zodat niemand hier ooit achter zal komen. ‘s Ochtends lijkt Sam inderdaad van niets te weten maar aangezien ik de mannenliefde sfeer in dit hostel die ik nu zelf heb veroorzaakt niet erg comfortabel vind, vertel ik hem maar dat ik zijn voeten seksueel heb verkracht vannacht. Zo leer je elkaar kennen. Prima!