Op donderdagavond ben ik het zat, in Nederland zou je een dag lang voetbal gaan kijken maar hier moest ik dan toch maar gewoon op het vliegtuig stappen. Vrijdagochtend ga ik naar het vliegveld van Seoul en ga kijken of er een ticket is naar Jeju Island.

Jeju Island is een vulcanisch eiland met een tropisch uiterlijk. Het is op een uurtje vliegen van Seoul.

Het is heerlijk om in September een zomer achtige vakantie te hebben. Het breekt je jaar een beetje op, bovendien was ik niet bereikbaar. Dit was best vervelend, maar het geeft wel een vrij gevoel.

Op de eerste dag ben ik met mijn reisgezelschap (tegengekomen op het vliegveld en ook van Korea Dae) het eiland een beetje gaan verkennen. Even langs de rotskuts gelopen, en savonds lekker op het dakterras wat gedronken met zn allen.

Ik was met Grant een Texaan, Nuno een Portugees, Kristina en Elisabeth uit oostenrijk.

Later op de avond zijn we naar de Norea Bang gegaan. Het hele dorp leek wel uitgestorven op vrijdagavond tot we een klein tunneltje inliepen. Onderaan deze tunnel zat een soort perzisch paleis. We hadden geen idee waar we waren maar het bleek een Karaoke te zijn. Uiteindelijk zijn we maar in een kamer gaan zitten en hebben we de rest van de avond gezongen, gegeten en gedronken. Echt super vals maar wel heel erg grappig en totaal niet ongemakkelijk.

Sochtends maar even een sushi ontbijtje gescoord (bah!) en een cocosnootje gedronken :-p . Meteen door gekacheld naar het strand. Op het strand is niemand! een paar verlaten surfers en wat hutjes. We kunnen lekker fribeen over 30 meter en na een tijdje besluiten we een surfplank te huren. De golven zijn zo fucking vet. De zee is zegmaar 30 meter ongeveer 1.8 meter diep dus alle golven blijven de hele tijd ‘goed’. Het surfen gaat al aardig maar het blijft toch leuker om in de golven te zwemmen.

Aan het eind van de dag willen we wat eten maar het enige wat ze aanbieden is octopus. Hmmm dat is niet fijn. Toch besluiten we het te bestellen. De vrouw pakt de octopus uit het aquarium en begint er vervolgens mee op de tafel te slaan. Okeeeeeejjj. Dan pakt ze een schaar en begint in zijn hoofd te knippen. Okeeeeeeejj. Ze knipt de tentakels eraf en legt ze op een bordje. De tentakels blijven nog een half uur alle kanten op bewegen. Okeeeeejjj. Niemand wilde het eten, maarja Grant moest even showen voor onze Oostenrijkse vriendinnetjes, naja dan kunnen Sam en Nuno natuurlijk niet achterblijven. En dan willen de vrouwen toch ook even proberen.
Die bewegende octopussen zijn zoo vies, je moet een half uur kauwen voordat je m kan doorslikken en in de tussentijd blijft het doorbewegen in je mond. Net als een kip zonder kop. Maarja je bent weer een ervaring rijker zullen we maar zeggen.

Savonds gaan we terug naar dezelfde Karaoke bar. Onze andere studievrienden hebben een hele dag gehiked en gaan dus niet mee. Eerst eten we wat aan de waterval en leren we een koreaan kennen en besluiten hem mee te nemen. Hoe langer hij bij ons is hoe lammer die wordt. Hij word steeds agressiever en als de barman, namens ons vraagt of hij wil weggaan gooit meneer een cola blikje in me gezicht, hij pakt zn glas op en wil die ook gooien. Ik zal maar niet vertellen hoe dit afgelopen is. Maar wij hebben een hele leuke avond gehad nadat de Koreaan verdwenen was.

Na in slaap te zijn gevallen in ons hostel/hotel en een potje machester united – manchester city. Worden we wakker met een gigantische kater! Hmm wolkjes, uitgerekend moment om een vulkaan te bezoeken. De Sunrise Peak is een schiereiland/vulkaan die opde Unesco lijst staat. Na 10 minuten heb je het wel weer gezien. En een anderhalf uur heenreis maakt mij niet erg blij. Maar ik ben toch blij dat ik er ben geweest want het zag er wel erg mooi uit. Ik zat te denken. Een groot festival net als mysterylands in de krater. Dat zou prachtig zijn.

Onze studievrienden gaan naar huis en ik ben nog over met skunk y skunk de twee oostenrijkse dames. Normaal zou dit natuurlijk paradijs zijn dat snap je wel. Maar ik heb Manon natuurlijk! (l) . We hebben lekker de laatste dag een beetje op het strand gehangen, over wat rotsen heeft geklommen, foto shoot gemaakt:shrug: en toen uitegechecked.

Bij het uitchecken kwamen ik nog een Nederlandse mevrouw en meneer tegen. Zonder dat ik het door had zei ik ‘goeiedag’ en ze bleken nog echt Nederlands te zijn ook.

Al met al was het een leuke trip en heb ik besloten om dat maar wat vaker te gaan doen. Ben er nu toch.