Sam ─ Feestje

28 Aug
0

Vrijdag hadden we een feestje. Het leek ons leuk om mensen uit te nodigen aangezien we niet in de dormitory wonen en toch mensen willen leren kennen. Overdag maak ik het hele huis schoon en Pieter en Hasse doen inkopen. Dan eten we rustig wat en chillen we tot er mensen komen. We hebben de Mailinglist gestolen van de KU en hebben zo iedereen een mailtje kunnen sturen. Het is maar afwachten of er mensen komen maarja anders zitten we lekker met z’n 3-en.

Om kwart over 9 komt er in een keer een hele grote groep binnen. We kennen letterlijk niemand maarja geen probleem. Het wordt steeds voller en iedereen begint wat te drinken. Dan komen ook onze vrienden van beneden. Ik vind het zelf leuke om mensen te leren kennen die al langer in seoul zitten. Anders blijf je maar zo ”groen” met z’n alle. Ik trek bijvoorbeeld veel op met Mark een geadopteerde Koreaan uit de U.S. Hij is 26 en heeft veel in Azie gereisd. Na een lange tijd besluiten we naar de stad te gaan.

Precies op het moment dat we onze vrouwelijke studiegenootjes -Waaronder 2 extreem arrogante Italianen! echt de kutste mensen die ik tot nu toe tegen ben gekomen. – vertellen dat we in een veilige buurt wonen vind er een enorm gevecht plaats. Ze besluiten niet mee te gaan omdat ze het gevoel hebben in een ghetto te zijn. Gelukkig weten wij dat het niet klopt maar mensen zijn angstig hier. Ik heb het zelf ook een beetje, je bent op je hoede als je in rare wijkjes loopt. Maar that’s just how it is… Na een tijdje wen je en begin je te beseffen hoe het leven hier is… daar ben ik nog steeds mee bezig

Maar goed! We gaan na lang gedraal (ook vervelend!) naar de Helios, een club met vooral Afro Amerikanen en Aziaten die dansen als Afro Amerikanen. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds Neger zeg! Dit mag natuurlijk niet maarja… een surinamer is geen Afro Amerikaan… Ik ben mee met Jade, zij heeft ons hierheen geleid. Ze is een Nederlands sprekende Koreaan met een Surinaams accent! Voor het eerst voel ik me eens in de minderheid in een club. Toch is het heel leuk om om je heen te kijken. Je ziet bijvoorbeeld heel veel lelijke blanke mensen (picture it: FAT JOE) die een ernorm hete koreaanse aan de haak hebben geslagen, je ziet echt dat deze mensen in het westen zwaar zouden falen, en nu dus hier blijven hangen en hun hele leven een beetje kansloos zullen blijven.

Rond een uurtje of half 7 zijn we thuis. Hasse blijkt nog wat langer door te zijn gegaan. Hij heeft een Koreaanse beroemdheid ontmoet. Ze vind het fijn om bij iemand te zijn die haar niet kent. Ze heeft 5 creditcards en praat over haar uithuwelijking met rijke mannen. Hasse brengt haar thuis en komt vervolgens allemaal jehova’s tegen. Hij besluit ze te volgen en komt in het World Cup stadium uit. Daar zit een heel voetbalstadion vol te bidden en te zingen. Half aangeschoten en moe wachelt hij naar huis en om 10.30 komt hij aan! That’s Hasse! COOL!

Btw. het feestje was geslaagd en voor herhaling vatbaar. Mensen konden het waarderen en aangezien we een eigen appartement hebben en met de taxi naar school gaan beginnen we het idee te krijgen dat we hier als een pimp leven. Gegroet ‘the dutch guys’ :-s gay!!!