We zijn een tripje gaan maken in het stadshart van Seoul. Eerst kijken we wat rond en maken wat foto’s van de 6baanswegen die door de stad heen gaan. Alles is verlicht met neon en de mensen zijn modern en arrogant. We besluiten om een biertje te gaan drinken in een bar. Als we binnenkomen kijken we in eerste instantie onze ogen uit. Alleen maar half naakte vrouwen in bikini, toen herinnerde ik me een stukje dat ik had gelezen op internet.

…In Korea is prostitutie verboden, toch gaat 45% van de mannen wel eens langs voor een verzetje. Vreemd want je ziet er niets van. Het is dus zo dat je een (bijvoorbeeld) een kledingzaak ingaat en vraagt voor ‘lila lingerie met een goud randje’ dan wordt je doorverwezen naar een achterkamertje…

In ons geval bleek een wiskey 100 euro te kosten. In tegenstelling tot ons biertje van 3 euro. We besluiten de barvrouw een beetje te plagen door te vragen of we onze eigen wiskey mee mogen nemen en dan gaan we weg. Ook weer geleerd.

Dan komen per stom toeval een canadese vriendin tegen, ze loopt een route door Korea en schrijft daar een boek over. Het blijkt dat ze een date heeft met onze onderbuurman. Hoe klein is die kans in het grote Seoul!. ZE vraagt of we mee uit eten gaan maar we besluiten hun maar even met z’n 2-en op date te laten gaan. Als we na een stukje wandelen ook Mark tegenkomen en hij ook vraagt of we meegaan besluiten we dat te doen.

Hij neemt ons mee naar een Koreaans restaurant (waar je er duizend van ziet). Het zijn lage grondtafeltjes met een BBQ erin. zegmaar een soort binnenbarbeque. Dan bestel je een portie met vlees en kan je beginnen. Ondertussen zet de serveerster je hele tafel vol met:

  • Kimchi, groenten met hele hete peper.
  • Brandnetels, daar wikkel je je eten in
  • Hete sausjes
  • Tofu
  • Zeevoedsel-pannekoekjes
  • Bonen in hete saus
  • Eierstoofpotje
  • Knoflooktenen
  • En nog wat dingen

Het eten is echt super lekker tegen alle verwachting in. Het is echt een feestje om van alles te BBQen en ondertussen een beetje onderuit te hangen. Je mag alles zo vaak bij laten vullen als je wilt. Als het vlees gaar is knip je het door midden met een schaar. Je legt dan de bladeren neer en legt daar je eigen creatie op. Dan vouw je het blad op en begin je te eten. Als toetje halen we een milkshake in een breaker pakje.

Daarover gesproken. Je komt hier op allemaal ideen om naar Nederland te importeren. Maarja ik kan natuurlijk niet vertellen wat :-p

We besluiten nog wat door de stad te lopen langs de stadsrivier. Dat is een stroompje met mooie marmere kader. Overdag gaan koreanen hierin even afblussen. We zien nog wat gebouwen en gaan weer terug met de taxi… voor 2 euro!